"Укрпошта" планує стати транзитером міжнародних пересилань між Європою і Азією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрпошта" планує стати транзитером міжнародних пересилань між Європою і Азією

Фондовий ринок
274
ПАТ “Укрпошта” бере участь у проекті Державної фіскальної служби (ДФС) і Мінфіну з обробки транзитних відправлень і має намір розширювати перелік поштових операторів-партнерів. Раніше Кабмін видав розпорядження про здійснення в 2018-2019 роках даного проекту з розвитку пересилання міжнародних відправлень, повідомляє ЦТС.
“У всьому світі поштова логістика розвивалася з урахуванням потреб клієнтів e-сommerce. Однак недосконалість нормативної бази України призвела до того, що в доставці товарів українським споживачам брала участь велика кількість національних пошт інших країн-посередників. Це значно обмежувало перелік інтернет-магазинів з прямою доставкою товарів в Україну. До того ж необґрунтовано збільшувало вартість і терміни доставки. Водночас приватні оператори мали можливість працювати без обмежень з національними поштами інших країн світу. Зараз будемо мати рівні умови у співпраці з поштовими операторами, як у національних пошт багатьох країн, серед яких Польща, Німеччина, країни Прибалтики, Чехія, Казахстан”, – заявив в.о. гендиректора “Укрпошти” Ігор Смілянський.
Разом з імпортом і експортом світові пошти активно розвивають транзитний бізнес, виконуючи функцію хабів для цілих регіонів. Завдяки пілотному проекту в Україні з’явиться можливість поступово запустити обробку транзитних поштових відправлень для Європи і Азії.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас