Євросоюз не готовий до подальшого розширення - Макрон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз не готовий до подальшого розширення - Макрон

Світ
456
Президент Франції Емманюель Макрон вважає несвоєчасним порушувати питання про перспективу розширення Європейського союзу.
“Я за зміцнення зв’язків (Західних ред.) Балкан з Європою. Але думаю, що треба з великою обережністю і твердістю утримуватися від будь-якого нового розширення, сказав Е.Макрон в четвер після прибуття на саміт Євросоюз – Західні Балкани в Софії.
“Є чинні рішення (про підготовку держав-кандидатів до потенційного вступу вдо ЄС – ред.), треба продовжувати їх здійснювати, допомагати країнам, які проводять реформи та наближаються до Європи. Це мій геостратегічний вибір. Але я не за те, щоб ще до того, як буде досягнута вся необхідна впевненість і проведені всі справжні реформи, що дозволяють поглибити та покращити функціонування Європейського союзу, йти на розширення”, – пояснив французький президент.
За його словами, за останні 15 років відбувалися події, які ослабили Євросоюз, що робить зараз несвоєчасними роздуми про розширення.
“Я думаю, що ми не надамо послугу ні країні-кандидату на вступ, ні собі самим, маючи механізм, у якого, в якомусь сенсі, більше немає правил і який продовжить розширення. Але я за те, щоб із Західними Балканами вівся посилений стратегічний діалог і у них була б перспектива і щоб ми уважно стежили за реформами і підтримували їх. Але без поблажливості і лицемірства”, – зазначив Е.Макрон.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас