Світовий банк підрахував, як скасування мораторію на землю підніме ВВП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк підрахував, як скасування мораторію на землю підніме ВВП

Аграрний ринок
1092
У Світовому банку вважають, що у разі скасування мораторію на продаж землі відбудеться відчутне зростання економіки України – щорічно на $0,7-1,5 млрд, що еквівалентно щорічному додатковому зростанню ВВП на 0,6-1,6%.
Про це йдеться в прес-релізі Світового банку.
«За прогнозами Світового Банку, у разі скасування мораторію відбудеться відчутне зростання економіки України – щорічно на $0,7-1,5 млрд, що еквівалентно щорічному додатковому зростанню ВВП на 0,6-1,6%», – йдеться в повідомленні.
За словами директора Світового Банку у справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен, міжнародні партнери готові продовжувати підтримку України, але Україна має також і сама подбати про себе і почати використовувати ресурси, які вона має від природи.
У грудні 2017 року Верховна Рада України продовжила мораторій на купівлю і продаж земель сільськогосподарського призначення, введений у 2002 році. Власники земельних паїв не можуть продати свою власність до 1 січня 2019 року або прийняття закону про обіг сільгоспземель.
За оцінками експертів, внаслідок мораторію орендна вартість приватних земель знецінена приблизно в 5 разів і її власники щорічно недоотримують 3 млрд дол. з оренди.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас