Аеропорт "Київ" планує інвестувати 500 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аеропорт "Київ" планує інвестувати 500 млн грн

Фондовий ринок
295
Міжнародний аеропорт “Київ” імені В. Сікорського (Жуляни) планує інвестувати 500 млн грн в розширення терміналу “А” в 2018-2019 роках, заявив голова ради директорів аеропорту Денис Костржевський.
“У цьому році капіталовкладення в обсязі близько 500 млн грн будуть спрямовані на розширення терміналу “А”. У планах здати термінал до травня 2019 року”, – сказав він в ексклюзивному інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.
Д. Костржевський також нагадав, що в 2017 році керуюча компанія “Майстер-Авіа” побудувала в аеропорту новий перон площею 25 тис. квадратних метрів.
Також, за його словами, “Майстер-Авіа” провела детальний аналіз і розробила проект реконструкції злітно-посадкової смуги (ЗПС) аеропорту, що передбачає подовження смуги на 600 м, а також зміцнення смуги до характеристик, що дозволяють приймати повітряні судна типу Airbus А321 і Boeing 737-900.
“Для цього потрібно вирішити юридичне та технічне питання: довідведення земельної ділянки для аеропорту та подовження ЗПС в умовах пересіченого рельєфу місцевості. Це складно, але це є в проекті і, швидше за все, буде робитися. Орієнтовна вартість такої реконструкції становить EUR84 млн. Аеропорт “Київ” вже звернувся до Київської міськдержадміністрації з проханням або виділити необхідну суму, або почати процес залучення інвестора”, – заявив Д. Костржевський.
Він також підкреслив, що вважає логічним проведення реконструкції ЗПС аеропорту за рахунок бюджетних коштів. “Держава або місто зацікавлені в тому, щоб аеропорт працював і розвивався. Але якщо буде ухвалено рішення про державно-приватне партнерство, то брати участь компанії “Майстер-Авіа” чи ні – буде залежати від пропозицій з боку чиновників”, – зазначив він.
Міжнародний аеропорт “Київ” розташований в діловому центрі столиці в 7 км від центру міста. За кількістю рейсів і пасажиропотоком займає 2-е місце в Україні.
В аеропорту розташовані три термінали загальною площею 21 тис. кв. м. Окремий термінал для бізнес-авіації – “В” – входить в систему FBO. ЗПС аеропорту дозволяє приймати повітряні судна типу B-737, а-320.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас