У Росії підтвердили плани створити офшори для олігархів, які потрапили під санкції США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії підтвердили плани створити офшори для олігархів, які потрапили під санкції США

Світ
493
Прем’єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підтвердив плани створити в Росії спеціальні адміністративні райони з ознаками офшору.
Про це він сказав, виступаючи на пленарному засіданні Міжнародного юридичного форуму в Санкт-Петербурзі, передає РБК.
«Зовсім скоро ми плануємо створити спеціальні райони з особливим правовим статусом і особливим податковим режимом в Приморському краї і Калінінградській області — на островах Руський та Октябрський», — уточнив він.
Медведєв зазначив, що кращі практики передового правового регулювання, протестовані в експериментальних зонах, можуть поширитися на російську економіку в цілому. Представник президента Росії на Далекому Сході Юрій Трутнєв в середині квітня заявив, що офшорну зону для всіх російських компаній слід створити на острові Руський. Він зазначав, що не бачить «нічого страшного» в створенні офшорів, якщо всі ризики, пов’язані з ухиленням від податків, будуть враховані і переглянуті. Російська економіка повинна відображати ситуацію в світі, змінюючи свої правила зі зміною світової обстановки, підкреслив Трутнєв.
Газета «Ведомости» у квітні з посиланням на федеральних чиновників повідомляла, що для підтримки російських компаній, які потрапили під нові санкції США, уряд може створити в Росії дві території зі «спеціальним режимом і ознаками офшору». Співрозмовники видання зазначали, що такі зони можуть з’явитися на острові Октябрський в Калінінграді та на острові Руський на Далекому Сході. Відповідний законопроект вже розроблений Мінекономрозвитку, зазначала газета.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас