Мінекономрозвитку підбило підсумки десятирічного членства України в СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономрозвитку підбило підсумки десятирічного членства України в СОТ

Казна та Політика
265
Приєднання України до Світової організації торгівлі стало важливим фактором забезпечення подальшого розвитку держави і дало поштовх для структурних змін в економіці країни, зокрема, шляхом адаптації її законодавства до світових правил.
Про це йдеться в повідомленні на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі України у зв’язку з десятиріччям повноправного членства України у СОТ.
«16 травня минуло 10 років з моменту набуття Україною повноправного членства у Світовій організації торгівлі. Це стало можливим завдяки більш ніж 14-річній наполегливій і нелегкій роботі великої команди переговірників», – йдеться в повідомленні.
Міністерство відзначило, що приєднання до угод СОТ розширило можливості розвитку бізнесу і створило для нього низку переваг. Серед них: поліпшення регуляторного середовища, спрощення зовнішньоекономічних торговельних процедур, доступу до іноземних ринків товарів та послуг, здешевлення імпортованої сировини та проміжної продукції, що використовується для власного виробництва.
“До України відновлено довіру як до надійного і передбачуваного торгового партнера в СОТ. Ми навчилися правильно використовувати інструменти і можливості цієї організації, щоб вони працювали для бізнесу. Це вирішення суперечок, оптимізація доступу до ринків країн, що вступають до СОТ, усунення бар’єрів на зовнішніх ринках, участь у глобальних торговельних переговорах для формування якісно нових параметрів світової торгівлі”, – зазначила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі – торговельний представник України Наталія Микольська.
За її словами, важливо те, що Україна має активну позицію в СОТ, що сприяє зростанню нашого експорту на зовнішні ринки.
Міністерство відзначило, що членство в СОТ дало можливість розпочати переговори з укладення угод про вільну торгівлю з ЄС, Канадою, Туреччиною та Ізраїлем.
Серед головних досягнень останніх років у Світовій організації Мінекономрозвитку назвало ратифікацію Україною низки нових угод, насамперед Угоди про спрощення процедур торгівлі, і приєднання до Угоди про державні закупівлі.
Спільно з членами СОТ було ухвалено важливе рішення щодо експортної конкуренції, яким передбачено скасування експортних субсидій у сільському господарстві. Це забезпечує експортерам України рівні умови конкуренції з іншими світовими експортерами сільськогосподарської продукції.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас