На початку 2018 року надходження митних платежів зросли майже на 14% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На початку 2018 року надходження митних платежів зросли майже на 14%

Казна та Політика
228
Надходження митних платежів за перші чотири місяці 2018 року зросли на 13,8%. Про це повідомляє Державна фіскальна служба.
Надходження зросли на 13,1 млрд грн – з 94,3 млрд грн за січень-квітень 2017 року до 107,4 млрд грн в 2018 році.
Нагадаємо, в держбюджеті-2018 передбачено надходження митних платежів на рівні 371,8 млрд грн (торік зібрали 316 млрд).
Як зазначає в.о. директора департаменту адміністрування митних платежів ДФС Сергій Тупальський, зростання платежів у гривні відбувається навіть при зміцненні курсу гривні відносно долара.
Митні платежі зросли за рахунок збільшення обсягу імпорту нафтопродуктів і кам’яного вугілля. Також збільшилися надходження при ввезенні транспортних засобів, діодів і напівпровідникових приладів, повідомляють у прес-службі ДФС.
Тупальський в свою чергу відзначив ті позиції, за якими відбулося зниження надходжень. Йдеться про зменшення обсягу імпорту нафтових газів (мінус 3 млрд грн), ембарго РФ і антидемпінгові заходи (мінус 500 млн грн).
“Також запрацювали зміни до Податкового кодексу України в частині надання розстрочки по сплаті ПДВ при імпорті обладнання в Україні. А це комплектні об’єкти, обладнання для промисловості і т. д., які мають вагому ціну при ввезенні”, – додав в. о. глави департаменту адміністрування митних платежів.
Він також підкреслив, що функція митниці – не тільки фіскальна. Її головна функція – це захист економічної безпеки країни і боротьба з контрабандою в широкому сенсі цього поняття. “А ті, хто зараз висуває ДФС звинувачення в недоотриманні митних платежів, або просто не розуміють функції митниці, або не володіють достовірною ситуацією щодо стану економічного розвитку України, або ж свідомо намагаються зосередити увагу суспільства на питаннях виконання плану без здійснення всебічної оцінки надходження”, – сказав Тупальський.
На питання про заплановані заходи щодо збільшення митних платежів до кінця 2018 року, в ДФС окремо відзначили встановлення сканерів на митницях, які повинні допомогти в боротьбі зі схемами з мінімізації платежів.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас