Високотехнологічний військовий конвертоплан здійснив свій перший політ (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Високотехнологічний військовий конвертоплан здійснив свій перший політ (відео)

Технології&Авто
1232
Інноваційний американський конвертоплан V-280 Valor, що розробляється компанією Bell Helicopter, здійснив свій перший політ, поки що в літаковому режимі. Про це пише Defense News.
В рамках польоту V-280 Valor розвинув швидкість до 325 кілометрів на годину. Інші деталі тестування конвертоплана поки невідомі. Експерти в рамках польотів тестували перехід від одного типу польоту в інший – з «вертолітного» до «літакового». Крім того, оцінювалася робота бортового обладнання.
Раніше V-280 Valor пройшов наземні випробування, а також зробив кілька маленьких злетів у вертолітному режимі з різним нахилом повітряних гвинтів.
Проект V-280 Valor був представлений ще в 2013 році. Планується, що конвертоплан здатний як на вертикальний, так і горизонтальний зліт. При цьому подібний перехід дуже складний в управлінні, оскільки апарат втрачає в ході під час переходу від вертолітного режиму до літакового. У розробці Valor беруть участь Lockheed Martin, GE, Moog, IAI, TRU Simulation & Training, Astronics, Eaton, GKN Aerospace, Lord, Meggitt і Spirit AeroSystems.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас