День фінансів, 16 травня: збитки від «Кримського мосту», нові правила для сейфів, терміни «Північного потоку - 2» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 16 травня: збитки від «Кримського мосту», нові правила для сейфів, терміни «Північного потоку - 2»

797
Середа, 16 травня. Життя по-новому.
Нові правила для сейфів. Після двох років активних скарг і публікацій в ЗМІ детективних історій про пограбування особистих сейфів українців у вітчизняних банках у чиновників дійшли руки до розв’язання цієї проблеми. Нацбанк підготував проект постанови. Всі нововведення помістилися на двох сторінках, і тільки одне з них значно змінює правила використання депозитних скриньок.
Нові види проїзних. Після запланованого підвищення вартості проїзду в київському метрополітені будуть введені нові види проїзних. Проїзні квитки будуть використовуватися з моменту активації: 10 поїздок на 5 календарних днів (по 75 грн), 14 поїздок на 7 днів (за 104 грн) і 30 поїздок на 15 календарних днів (за 210 грн).
Нові збитки від анексії. Як тільки влада Росії урочисто і радісно відкрила (не лише з піснями і танцями, але навіть з КамАЗами і Путіним. Що не зробиш заради картинки?) так званий Керченський міст з РФ в анексований Крим, наші можновладці почали підраховувати збитки від даної споруди. Володимир Омелян після засідання Кабінету міністрів у середу, наприклад, оцінив збитки України від будівництва Керченського мосту в 500 мільйонів гривень на рік.
Нові правила подачі звітності. ДФС планує змінити подачу звітності й порядок сплати місцевих податків. Це пов’язано з введенням єдиного рахунку для сплати податків, який буде відкритий в казначействі. Кажуть, що реалізація запропонованих змін унеможливить помилкові або надмірно сплачені платежі.
Нова «велика приватизація». Під прицілом «великої приватизації» 26 підприємств, в тому числі й кілька обленерго. Починати «big sale» планують вже восени 2018 року. Сьогодні ж перший заступник глави МЕРТ Максим Нефьодов розповів, що ж планують продати в першу чергу.
Новий Потік. Уточнили терміни запуску газопроводу в обхід України. Так, поставки по газопроводу “Північний потік – 2” почнуться наприкінці 2019 року – на початку 2020 року, говорить комерційний директор Nord Stream 2 AG Рейнхард Онтід. І це при тому, що раніше президент України пропонував Німеччині (як альтернативу) модернізацію транзитного газопроводу, що проходить через територію України.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас