У Білорусі порушили справу проти менеджменту української "Мотор Січі" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Білорусі порушили справу проти менеджменту української "Мотор Січі"

Фондовий ринок
611
Проти посадових осіб української компанії “Мотор Січ” порушено справу прокуратурою Білорусі. Представників українського авіаційного підприємства підозрюють у перевищенні повноважень, що спричинило для підприємства з Білорусі тяжкі наслідки.
Управління по боротьбі з корупцією і оргзлочинністю Генпрокуратури Білорусі провело перевірку Оршанського авіаремонтного заводу, контрольним пакетом акцій якого володіє “Мотор Січ”
Білоруські слідчі обшукали приміщення українського представництва “Мотор Січі” в Білорусі. В ході обшуку були вилучені документи, що стосуються представництва діяльності на території цієї країни.
За результатами перевірки, Генпрокуратура Білорусі порушила кримінальну справу проти колишнього гендиректора авіаремонтного заводу і посадових осіб “Мотор Січі”. Їхні прізвища не називаються. Справу передали до Слідчого комітету Білорусі. В “Мотор Січ” те, що відбувається, поки не коментують. Прізвища українських чиновників не називаються.
“Мотор Січ” – один з найбільших світових виробників двигунів для авіаційної техніки, а також промислових газотурбінних установок. Компанія бере участь у реалізації держоборонзамовлення і має стратегічне значення для економіки і обороноздатності України.
Нагадаємо, 23 квітня Служба безпеки України провела обшуки в “Мотор Січі”. У спецслужбі повідомили, що виявили ознаки заволодіння іноземцями акціями підприємства – їх оформляли на шість офшорних компаній і фізичну особу, в результаті 56% акцій підприємства опосередковано опинилися у володінні у громадянина Китаю, власника Beijing Skyrizon Aviation Industry Investment Co.
Правоохоронці вважають, що іноземці мають на меті вивести технології за межі України, щоб створити там двигунобудівне підприємство.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас