НБУ розглядає можливість змін в організації інкасації коштів та перевезення валютних цінностей банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ розглядає можливість змін в організації інкасації коштів та перевезення валютних цінностей банків

Казна та Політика
331
Національний банк розглядає можливість змін в організації інкасації коштів та перевезення валютних цінностей банків в Україні.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби НБУ.
Зокрема, регулятор запрошує громадськість до обговорення можливих змін у разі схвалення проекту постанови правління регулятора “Про затвердження змін до інструкції з організації інкасації коштів та перевезення валютних цінностей банків в Україні”.
Розроблений Національним банком проект постанови вносить зміни до інструкції з організації інкасації коштів та перевезення валютних цінностей банків в Україні, затвердженої постановою правління Національного банку україни № 29 від 31 березня 2017 року.
Зазначається, що запропонований проект постанови правління НБУ конкретизує перелік документів, які подає банк у разі початку нового виду діяльності, а саме інкасації коштів та перевезення валютних цінностей; уточнює вимоги про наявність бездоганної ділової репутації керівника підрозділу інкасації банку; та регулює інші питання, пов’язані з удосконаленням організації інкасації коштів та перевезення валютних цінностей.
Підкреслюється, що всі пропозиції та зауваження до проекту приймаються до 16 червня цього року на поштову або електронну адресу Національного банку.
Нацбанк має намір делегувати частину функцій у регіонах іншим учасникам ринку, в тому числі і CIT-компаніям.
CIT-компанія (CIT – Cash-in-transit) – юридична особа, яка відповідно до ліцензії Нацбанку зберігає запаси готівки і надає послуги банкам, суб’єктам господарювання, органам державної влади щодо зберігання, оброблення, сортування, перевезення та інкасації готівки.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас