В Україні можуть збільшити штрафи за неприбране сміття та звалища — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні можуть збільшити штрафи за неприбране сміття та звалища

Казна та Політика
459
У Києві за останній місяць та першу декаду травня 2018 року столичні інспектори з благоустрою склали 1844 приписи і 274 протоколи, що стосуються неналежного утримання балансової території, зокрема, неприбраного сміття, — повідомив під час розширеного засідання Колегії КМДА директор Департаменту міського благоустрою Андрій Фіщук.
«Одна з нагальних проблем столиці — стихійні звалища, де розмножуються комахи і гризуни, які є збудниками інфекційних захворювань, — цитує чиновника прес-служба КМДА. — Слід зауважити, що проблема сміття — це, насамперед, проблема загальної культури громадян, тому Департамент ініціював зміни в Кодекс про адміністративні правопорушення в частині значного збільшення розміру адмінштрафів».
У КМДА нагадали при цьому, що на сьогоднішній день сума штрафу для юридичних осіб становить «всього» від 850 до 1700 грн, а для фізичних осіб — від 340 до 1360 грн.
Раніше повідомлялося, що тим часом в Україні запущено мобільний додаток, що винагороджує за велоїзду і сортування сміття.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас