У МВФ назвали вісім ключових реформ для зростання економіки України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МВФ назвали вісім ключових реформ для зростання економіки України

Казна та Політика
1282
Для забезпечення стійкого економічного зростання Україна ввела і продовжує працювати над вісьмома ключовими структурними реформами.
Про це сказав постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман під час відкритої лекції для студентів Тернопільського національного економічного університету.
За його словами, серед таких реформ – реструктуризація центробанку, очищення фінансового сектору, перебудова системи управління державними фінансами і податковою адміністрацією, реформа пенсійного забезпечення та енергетичного сектору, приватизація, боротьба з корупцією, а також відкриття ринку землі.
Об’єднує всі ці реформи необхідність мати міцну інституційну основу для їх реалізації. Тому особливу увагу під час лекції представник МВФ звернув на інституційну економіку, закликавши майбутніх економістів глибше опановувати цю професію.
“Значення міцних і ефективних урядових інституцій є ключовим для забезпечення ґрунтовного економічного зростання, що доведено авторитетними економічними дослідженнями. Інституційно зрілі держави традиційно демонструють вищі темпи економічного розвитку, хоча економісти все ще сперечаються, що є похідним одне від іншого – чи потужні інститути насамперед сприяють економічному піднесенню, чи, навпаки, сталий розвиток зміцнює самі інститути”, – зазначив Люнгман.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас