Lenovo запатентувала ноутбук з потрійним складним дисплеєм — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Lenovo запатентувала ноутбук з потрійним складним дисплеєм

Технології&Авто
478
Компанія Lenovo запатентувала «гібридний ноутбук», оснащений оригінальним дисплеєм-розкладачкою. Залежно від потреб користувача, такий ноутбук може являти собою компактний лептоп для роботи з текстом і онлайн-ресурсами або ж надширокоформатний пристрій для ігор і перегляду відео.
Справа в тому, що дисплейний блок містить відразу три однакові за розмірами OLED-панелі. У складеному стані зображення виводиться на центральну панель, а в разі потреби можна розгорнути ще дві додаткові панелі з боків від центральної. При цьому судячи з опису патенту, бічні панелі можна розташувати під невеликим кутом до основної, отримавши таким чином щось подібне до вигнутого монітора, що забезпечує ефект присутності.
У Lenovo зазначили, що аналогічну конструкцію при бажанні можна використовувати і для ноутбуків з подвійним екраном – якщо є бажання заощадити і немає необхідності в настільки широкоформатному зображенні. Також в компанії згадали, що схема «потрійна розкладачка» може використовуватися і для інших мобільних пристроїв, включаючи планшети і смартфони. Зазначимо, що оскільки мова йде про патент, комерційного пристрою від Lenovo в даному форматі ми можемо так і не побачити, проте якісь напрацювання в даній сфері напевно будуть використані для реальних пристроїв.
Нагадаємо, що на CES 2017 компанія Razer продемонструвала концептуальний ігровий ноутбук Razer Project Valerie, оснащений схожою системою з трьох великих екранів (відрізняється тільки механізм трансформації, але не принцип збільшення площі перегляду). При цьому Lenovo подала заявку на патент ще в 2016 році, відтак невідомо, хто саме першим придумав оснастити ноутбук відразу трьома вбудованими дисплеями.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас