У Раді закликали уряд переконати МВФ у необхідності податку на виведений капітал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді закликали уряд переконати МВФ у необхідності податку на виведений капітал

Казна та Політика
288
У БПП наполягають на тому, що уряд має запропонувати новий інструмент для розвитку економіки або переконати МВФ у необхідності введення податку на виведений капітал. З відповідним закликом звернулась до уряду голова Комітету з питань податкової та митної політики, народний депутат фракції партії “Блок Петра Порошенка” Ніна Южаніна.
“Уряд має запропонувати новий інструмент для розвитку економіки або переконати МВФ у необхідності введення податку на виведений капітал”, — заявила Южаніна.
Як зауважила вона, ситуація із введенням податку на виведений капітал замість податку на прибуток зайшла в глухий кут і зараз треба шукати нове рішення проблеми.
“Ще три роки тому ми прописали заміну податку на прибуток податком на виведений капітал у проекті закону 3357 “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо податкової лібералізації”. Але, оскільки ми перебуваємо в програмі макроекономічної допомоги, подальші події продемонстрували: такі суттєві зміни в податковій політиці мають відбуватися тільки за погодженням з МВФ — нашим основним кредитором. Наступні всі кроки, які стосувалися розгляду проекту закону 3357, були пов’язані з доведенням до МВФ того, що втрати від введення податку на виведений капітал можна буде компенсувати у середньостроковій перспективі. Це було найголовніше завдання, яке ми мали виконати спільно із виконавчою гілкою влади”, — зауважила голова комітету.
Южаніна додала, що зараз треба змусити уряд до 1 липня 2018 року подати до Верховної Ради проект закону, який би у 2019 році надав можливість українському бізнесу скористатися іншими інструментами зменшення податкового навантаження або щодо стимулювання розвитку економіки в нашій країні.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас