Долар посилив підйом слідом за US Treasuries на даних про роздрібні продажі в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар посилив підйом слідом за US Treasuries на даних про роздрібні продажі в США

Валюта
249
Долар США у вівторок після публікації даних про роздрібні продажі в США посилив підйом відносно євро та інших основних світових валют слідом за прибутковістю US Treasuries.
Тим часом дані про ослаблення зростання ВВП Німеччини і єврозони в I кварталі негативно позначаються на динаміці євро.
Курс євро до долара склав на 16:05 у вівторок $1,1851 в порівнянні з $1,1927 на закриття попередньої сесії.
Вартість американської валюти відносно японської підвищилася до 110,21 ієни/$1 з 109,66/$1 напередодні. Євро подешевшав до ієни на 0,1%, до 130,60 ієни.
Прибутковість 10-річних US Treasuries залишається вище 3%, на тлі чого доларовий індекс ICE, що відстежує динаміку долара відносно валют шести основних торговельних партнерів США, підвищився на 0,6% і торгується поблизу 93,3 пункту.
Роздрібні продажі в США в квітні 2018 року зросли на 0,3% в порівнянні з попереднім місяцем, свідчать дані міністерства торгівлі країни. Консенсус-прогноз аналітиків, опитаних Bloomberg, також передбачав підвищення на 0,3%.
Таким чином, підйом в квітні істотно сповільнився з переглянутих 0,8% в березні.
Крім того, на цьому тижні мають бути виступи декількох представників Федеральної резервної системи (ФРС), включаючи керівників регіональних банків Міннеаполіса і Атланти. У понеділок глава Федерального резервного банку Сент-Луїса Джеймс Баллард заявив, що американському ЦБ варто уникати надмірного посилення грошово-кредитної політики, яке вирівняє криву прибутковості держоблігацій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас