Голова Vodafone піде у відставку в жовтні, акції втрачають у ціні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Vodafone піде у відставку в жовтні, акції втрачають у ціні

Фондовий ринок
981
Британський оператор зв’язку Vodafone Group Plc оголосив про відхід у відставку головного виконавчого директора (CEO) Вітторіо Колао, який обіймав цю посаду протягом останнього десятиліття.
В. Колао залишить свою посаду з 1 жовтня 2018 року, його місце займе нинішній головний фінансовий директор (CFO) Vodafone Нік Рід, йдеться в прес-релізі компанії.
Заступник CFO Маргеріта Делла Валле обійме посаду головного фіндиректора з 27 липня, коли Н.Рід буде призначений виконуючим обов’язки CEO.
Акції Vodafone на торгах у Лондоні у вівторок подешевшали майже на 4%.
Голова ради директорів Vodafone Герард Клейстерле назвав “видатним” період перебування В. Колао на чолі компанії.
Лише кілька днів тому Vodafone оголосила про купівлю європейських активів телекомунікаційної компанії Liberty Global Plc за 18 млрд євро, що стало для британського оператора зв’язку найбільшим придбанням за В. Колао.
Крім того, Vodafone перебуває в процесі об’єднання свого індійського бізнесу з Idea Cellular – ця угода, як очікується, буде закрита в червні поточного року.
Доподатковий прибуток компанії за підсумками фінансового року, що завершився 31 березня, зріс до 3,88 млрд євро з 2,79 млрд євро в попередньому фінроці.

Довідка Finance.ua:

  • Річна виручка компанії зменшилася на 2,2% – до 46,57 млрд євро. Експерти, опитані FactSet, в середньому прогнозували виручку Vodafone на рівні 46,17 млрд євро.
  • Згідно з прогнозом компанії, в поточному фінроці її скоригована EBITDA збільшиться на 1-5%.
  • За підсумками року Vodafone виплатить дивіденди в розмірі 10,23 євроценту на акцію, що на 2% більше, ніж роком раніше.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас