Долар дорожчає в очікуванні даних про роздрібні продажі в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар дорожчає в очікуванні даних про роздрібні продажі в США

Валюта
299
Долар США у вівторок дорожчає по відношенню до більшості основних валют в очікуванні даних про роздрібні продажі в США.
Разом з тим деяке ослаблення прибутковості 10-річних US Treasuries, яка не може пробити ключовий рівень опору 3,05%, стримує підйом американської нацвалюти, повідомляє агентство Bloomberg.
Курс євро до долара склав на 8:30 МСК у понеділок $1,1917 у порівнянні з $1,1927 на закриття попередньої сесії.
Вартість американської валюти відносно японської підвищилася до 109,91 єни/$1 з 109,66/$1 напередодні. Євро подорожчав до єни на 0,2%, до 130,99 єни.
За прогнозами аналітиків, опитаних Dow Jones, зростання роздрібних продажів в США сповільнилося в квітні до 0,3% з 0,6% місяцем раніше. При цьому продажі без урахування автомобілів, ймовірно, посилили підйом з 0,2% до 0,5%.
“Ринку не вистачає ясного почуття напряму перед публікацією даних про роздрібну торгівлю в США”, – вважає Такуя Канда з Gaitame.com Research Institute.
Крім того, на цьому тижні чекають виступи деяких представників Федеральної резервної системи (ФРС), включаючи керівників регіональних банків Міннеаполіса і Атланти. У понеділок голова Федерального резервного банку Сент-Луїса Джеймс Баллард заявив, що американським ЦБ слід уникати надмірного посилення грошово-кредитної політики, яка вирівняє криву дохідності держоблігацій.
Австралійський долар дешевшає по відношенню до більшості валют, у тому числі на 0,2% до долара США. Керівники Резервного банку Австралії (РБА, ЦБ країни) вважають, що немає особливих причин для коригування грошово-кредитної політики, говориться в опублікованому у вівторок протоколі травневого засідання. Зростання заробітної плати та інфляція в Австралії залишаються стриманими.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас