Лукашенко підписав указ про створення китайсько-білоруського інвестиційного фонду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко підписав указ про створення китайсько-білоруського інвестиційного фонду

Фондовий ринок
181
Китайська CITIC Construction та державний Беларусбанк створять Китайсько-білоруський інвестиційний фонд, який буде займатися вкладенням коштів в білоруські проекти.
Президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав указ, що визначає принципи створення і функціонування фонду, повідомляє прес-служба глави держави.
Передбачається, що статутний капітал фонду буде сформовано в розмірі $1 млн, CITIC Construction буде належати 60%, Беларусбанку – 40%.
Згідно з указом, фонд, створюваний строком на 10 років, буде вкладати кошти в інвестпроекти в обмін на акції або облігації підприємств.
Для фінансування проектів будуть залучатися кошти на зарубіжному і внутрішньому ринках шляхом розміщення акцій і облігацій власної емісії. Сукупний обсяг інвестицій в перші два роки роботи фонду планується в розмірі $50 млн.
Указом передбачено низку податкових пільг та преференцій у сферах валютного регулювання та обігу цінних паперів.
За даними Мінфіну Білорусі, активне інвестиційне співробітництво республіки з Китаєм почалося в 2005 році. За цей період реалізовано 16 спільних проектів з фінансово-кредитною підтримкою Китаю на загальну суму $3 млрд, ще 19 проектів перебувають у стадії реалізації. Після завершення проектів загальна сума китайських інвестицій зросте до $5 млрд.
CITIC Group реалізує в Білорусі низку масштабних проектів, в тому числі будівництво заводу з випуску легкових автомобілів “БелДжи”, заводу з виробництва спецтехніки, модернізацію Оршанського льонокомбінату, проекти в цементній промисловості.
Керівництво CITIC Group також анонсувало будівництво нового виробництва з глибокої переробки сільгосппродукції та зацікавленість в купівлі одного з білоруських держбанків.

Довідка Finance.ua:

  • Беларусбанк є найбільшим з 25 діючих білоруських банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас