Нові чіпи Qualcomm для натільних пристроїв дозволять відстежувати погляд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нові чіпи Qualcomm для натільних пристроїв дозволять відстежувати погляд

Технології&Авто
225
Мережеві джерела оприлюднили додаткову інформацію про процесори нового покоління Qualcomm, розраховані на використання в різних натільних пристроях.
Про те, що Qualcomm проектує передові чіпи для смарт-годинників, фітнес-трекерів та інших мобільних гаджетів, повідомлялося раніше. Тоді йшлося про те, що всі вироби, що розробляються, забезпечать підтримку Wi-Fi і Bluetooth, а деякі модифікації – підтримку GPS і LTE. Процесори будуть характеризуватися зниженим енергоспоживанням.
І ось тепер стало відомо, що чіпи увійдуть до сімейства Snapdragon Wear 3100. Вони отримають чотири обчислювальні ядра ARM Cortex-A7. У складі графічної підсистеми, ймовірно, буде задіяний контролер Adreno 304.
Зазначається, що процесори забезпечать підтримку функцій відстеження погляду. Зокрема, спеціальна камера зможе контролювати стан зіниці і параметри відображення світла від рогівки з частотою 120 кадрів на секунду.
Таким чином, вважають спостерігачі, нові процесори зможуть стати основою не тільки наручних пристроїв, але і шоломів доповненої реальності з системою відстеження погляду користувача.
Перші пристрої на нових процесорах дебютують до кінця 2018 року. На них буде застосовуватися програмна платформа Google Wear OS.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас