Tesla зареєстрував компанію в Шанхаї, наблизившись до відкриття підприємства в КНР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla зареєстрував компанію в Шанхаї, наблизившись до відкриття підприємства в КНР

Фондовий ринок
309
Американський виробник електромобілів Tesla Inc. зареєстрував компанію в Шанхаї, зробивши, таким чином, крок до відкриття свого першого зарубіжного підприємства, пише газета The Wall Street Journal.
У документі, розкритому офіційною китайською базою ділових даних, гонконзький підрозділ Tesla вказано як єдиний власник шанхайської компанії – Tesla Shanghai Co. Ltd.
Таким чином, Tesla планує працювати в Китаї самостійно, без створення СП з місцевим партнером.
Відповідно до документа, Tesla Shanghai Co. з капіталізацією в розмірі 100 млн юанів ($15,8 млн) була заснована 10 травня в шанхайському районі Пудун.
Раніше цього місяця гендиректор Tesla Ілон Маск заявив під час телефонної конференції з інвесторами, що компанія незабаром оголосить про плани будівництва підприємства в Шанхаї.
Зарубіжні автовиробники в Китаї змушені створювати СП з місцевими компаніями, щоб уникнути 25%-них імпортних тарифів на випущені ними автомобілі. Однак Tesla не має наміру залучати китайського партнера, не бажаючи ділитися власними технологіями, зазначають експерти.
Чутки про те, що Tesla близька до угоди з владою КНР про будівництво заводу в Китаї, з’явилися ще торік, однак офіційного повідомлення про це так і не було.
У квітні поточного року влада КНР оголосила про зняття обмежень на частку іноземних автовиробників в місцевих компаніях з випуску машин, що працюють на нових джерелах палива, вже в 2018 році.
Це відкриває шлях для будівництва Tesla власного заводу в КНР, однак створення локального ланцюжка поставок без китайського партнера може виявитися складним, зазначають аналітики.
На думку галузевих експертів, Tesla знадобиться приблизно три роки, щоб побудувати підприємство і почати виробництво автомобілів у Китаї.
Для Tesla Китай вже є досить привабливим ринком: компанія активно продає свої машини в таких містах, як Пекін і Шанхай. З урахуванням стимулювання Пекіном виробництва електромобілів при меті збільшення їх щорічних продажів до 7 млн ​​до 2025 року, китайське підприємство, ймовірно, дозволить Tesla істотно збільшити продажі в КНР.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас