День фінансів, 14 травня: підвищення зарплат чиновникам, відмова від німецьких електричок, $100 тис. на дерев'яну карту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 14 травня: підвищення зарплат чиновникам, відмова від німецьких електричок, $100 тис. на дерев'яну карту

883
Понеділок, 14 травня. Чиновників зібралися відучувати від корупції зарплатами, а киян (напевно) від води – тарифами.
Зарплатами по корупції. Оплата праці регіональних чиновників зросте. Підставою стали зміни, які вніс Кабмін до постанови №268. Завдяки документу оплата держслужбовців на місцях зросте на 27-37%. Розмір зміни заробітної плати залежатиме від займаної посади. В уряді покладають надії на зниження корупційної складової зі зростанням окладів.
Небезпечні «німці». ПАТ “Укрзалізниця” більше не розглядає питання отримання для експлуатації в Україні німецьких вживаних приміських поїздів. За словами в.о. голови правління УЗ Євгена Кравцова, постало питання економічної доцільності. Більше того, за словами Кравцова, експлуатація в Україні німецьких вживаних дизель-поїздів небезпечна.
$100 тис. на дерев’яну карту. На що тільки часом не просять гроші. Днями незвичайним проектом прославився і український стартап Enjoy The Wood. Так, український проект модульної настінної карти світу від компанії успішно завершив збір коштів на Kickstarter. Замість поставленої мети в $15 000, вдалося зібрати на дерев’яну карту понад $100 тис. від 655 бекерів.
А ви помітили? Готівки стає більше. Грошова база в Україні в квітні зросла на 4,8% – до 412,24 мільярда гривень. Зростання грошової бази було підкріплене як збільшенням готівки в обігу поза банками (на 2,5%, до 331,618 млрд грн), так і збільшенням резервних коштів у банках (на 15,5% до 80,622 млрд грн). Рівень доларизації грошової маси зменшується.
Вир цін. У Києві можуть зрости розцінки на холодну воду: оголошення про плани змінити тариф на водопостачання і водовідведення з’явилося на сайті “Київводоканалу”. Зараз 1 куб. м холодної води для жителів столичних багатоповерхівок обходиться в 15,49 грн (з них – 8,28 грн ми платимо за 1 куб. м водопостачання, 7,21 грн – за 1 куб. м водовідведення). Але вже в червні розцінки можуть зрости.
Товари і митниця. Міністерство фінансів України пропонує зменшити витрати часу контролюючих органів і суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності при здійсненні контролю та митного оформлення товарів. Для цього Мінфін вже розробив відповідний проект постанови. Читайте, що ж пропонується в документі.
Три млн на місяць за реєстр. Державна міграційна служба уклала угоду з ДП «Документ» про послугу з адміністрування Єдиного державного демографічного реєстру на 40,05 млн грн. На рік замовили низку послуг за 3,34 млн грн на місяць.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас