МВФ не схвалив пропозиції "Нафтогазу" щодо перегляду ціни газу, - джерело — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ не схвалив пропозиції "Нафтогазу" щодо перегляду ціни газу, - джерело

Енергетика
1610
Міжнародний валютний фонд (МВФ) не схвалив пропозиції Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України” щодо перегляду ціни газу для населення з підвищенням до 65%, які були передані МВФ главою НАКу Андрієм Коболєвим в ході переговорів української делегації з керівництвом фонду наприкінці квітня.
Про це Українським Новинам повідомило джерело, знайоме з перебігом переговорів України і МВФ щодо надання чергового кредитного траншу.
“Пропозиції щодо газового питання не схвалені МВФ”, – сказав співрозмовник.
У варіанті “Нафтогазу” пропонувалося диференціювати ціни на газ з підвищенням на 60-65%.
Цей варіант був запропонований НАКом Кабінету Міністрів для подання МВФ.
“Нафтогаз” пропонував ввести поняття “соціальний обсяг споживання” для населення і підприємств теплової комунальної енергетики (ТКЕ).
Якщо газ використовується в обсягах, що не перевищують встановлені постановою №203 від 23 березня 2016 року (3,3 куб. м на людину на місяць за умови центрального постачання гарячої води і 5,4 кубометра без такого), то кінцева ціна газу для споживача залишається на теперішньому рівні – 6,96 за куб. м (6,96 тис. гривень за тис. куб. м).
При цьому норми споживання пропонувалося скоротити на 15%, а якщо обсяг споживання буде перевищувати соцнорму, різниця обсягів газу оплачується за вищою ціною: з червня 2018 року – 10,99 тис. гривень (+ 58%), а з жовтня 2018 року – 11,47 тис. гривень (+ 65%) за тис. куб. м.
Крім того, “Нафтогаз” пропонував виключити з ланцюжка поставок газу населенню газзбути і здійснювати поставки за спецзобов’язаннями самостійно.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас