Японія пропонує оцінити потенціал полігону ТПВ №5 для виробництва енергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія пропонує оцінити потенціал полігону ТПВ №5 для виробництва енергії

Казна та Політика
348
Японське агентство міжнародного співробітництва (JICA) запропонувало Київській міськдержадміністрації (КМДА) оцінити потенціал сміттєвого полігону твердих побутових відходів (ТПВ) №5 в с.Підгірці (Київська обл.) для виробництва енергії, повідомила прес-служба КМДА.
Згідно з повідомленням, дану пропозицію JICA зробила під час обговорення можливих спільних проектів агентства і КМДА у сфері поводження з відходами.
“Будівництво сміттєпереробних комплексів – один з головних пріоритетів для міста… Тому співпраця з міжнародними компаніями, що демонструють виконання успішних інфраструктурних проектів, для нас дуже важлива”, – цитує прес-служба заступника голови КМДА Петра Пантелєєва.
Як повідомлялося, влада Києва вирішила закрити полігон ТПВ №5, зважаючи на небезпеку його подальшого використання, а в листопаді 2017 року КМДА розпочала проект його рекультивації. Проект повинен забезпечити поступове закриття полігону і низку заходів оздоровлення території.
Полігон ТПВ №5 перебував в експлуатації більше 30 років.
Як повідомив П.Пантелєєв на початку квітня 2017 року, Київ вів переговори з міжнародними інвесторами про будівництво сміттєпереробних потужностей для розміщення відходів Києва, Обухова, кількох інших міст після закриття цього полігону.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас