Мінрегіон розробляє модель розвитку Карпат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінрегіон розробляє модель розвитку Карпат

Казна та Політика
294
Робоча група Кабінету міністрів України на чолі з першим заступником міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеславом Негодою приступила до розробки моделі розвитку гірських і високогірних територій Карпат, повідомила прес-служба міністерства.
“Специфіка рельєфу робить території важкодоступними, що виливається в низьку активність бізнесу, низькі обсяги інвестицій, високу трудову міграцію. За таких умов гірським територіям складно конкурувати з іншими. Щоб забезпечити їх розвиток, ми повинні виробити політику сталого розвитку гірських територій Карпат”, – цитує В.Негоду прес-служба Мінрегіону.
За його словами, робгрупа розробить і подасть на розгляд Кабміну механізми для розвитку інфраструктури даного регіону, інструменти для створення робочих місць і розвитку бізнесу.
Згідно з повідомленням Мінрегіону, робоча група створена за дорученням прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. До її складу увійшли представники дев’яти міністерств, а також Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської та Чернівецької обласних держадміністрацій і рад. Перше засідання робгрупи відбулося 10 травня.
У прес-службі Мінрегіону також нагадали, що Кабмін в березні направив на розгляд Верховної Ради законопроект №8154 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сталого розвитку та створення нових робочих місць в гірських і високогірних населених пунктах”.
Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, Кабмін пропонує встановити підвищені коефіцієнти при розрахунку державної медичної та освітньої субвенції для гірських і високогірних населених пунктів. Крім того, законопроект передбачає розробку і фінансування держпрограм для стимулювання розвитку гірських регіонів, а також впровадження заходів щодо поліпшення очисних споруд.
Крім того, уряд пропонує в законопроекті скоротити мінімальну площу індустріального парку в гірських регіонах до 10 га при існуючому мінімумі 15 га для будь-яких територій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас