Саудівська Аравія, Кувейт і ОАЕ зможуть заповнити дефіцит нафти на ринку через санкції США щодо Ірану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саудівська Аравія, Кувейт і ОАЕ зможуть заповнити дефіцит нафти на ринку через санкції США щодо Ірану

Енергетика
271
Саудівська Аравія, Кувейт і ОАЕ мають достатньо вільних потужностей, щоб забезпечити постачання нафти на ринок через відновлення США санкцій відносно Ірану в результаті виходу з СВПД (Спільний всеосяжний план дій), заявив президент ОПЕК, міністр нафти ОАЕ Сухейль ал-Мазруї в інтерв’ю Bloomberg TV.
“Не турбуйтеся про постачання. Я не думаю, що будуть проблеми через санкції”, – сказав він пізніше журналістам, зазначивши, що ОПЕК має достатній запас потенційного виробництва нафти. Водночас міністр не став називати обсяг вільних потужностей.
Голова однієї з найбільших в світі нафтових компаній ВР Роберт Дадлі сказав в інтерв’ю Bloomberg TV, що відновлення санкцій відносно Ірану “призведе до того, що з ринку піде до 1 млн барелів на добу, які, звичайно, можуть вплинути”. Керівник ВР водночас зазначив, що існує багато невизначеностей.
Інші прогнози про можливий дефіцит нафти з Ірану через відновлення санкцій США, відзначає Bloomberg, варіюються від “невеликого впливу”, передбачуваного аналітиками Barclays Plc, до можливого виходу з ринку понад 50% поставок іранської нафти на ринок, які становлять 2,7 млн б/д, за очікуваннями FGE.
Іран є одним з учасників угоди ОПЕК+ щодо обмеження нафтовидобутку на 1,8 млн б/д в порівнянні з жовтнем 2016 року. Ірану було дозволено підвищити рівень видобутку нафти на 90 тис. барелів на добу, оскільки через санкції США у зв’язку з ядерною програмою Іран раніше знизив виробництво нафти, при цьому його видобуток не повинен перевищувати 3,8 млн б/д.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас