НБУ зупинив шахрайську схему на суму близько 25 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ зупинив шахрайську схему на суму близько 25 млн гривень

Кримінал
648
Національний банк України зупинив шахрайську схему, яка призвела до незаконного заволодіння третіми особами будівлею в центрі Полтави, заставною вартістю понад 24,8 млн грн, що належить ПАТ “ВіЕйБі Банк” на праві приватної власності.
Про це йдеться на сайті регулятора.
У червні 2014 року банк передав будівлю в іпотеку Національному банку, про що до реєстру речових прав унесено відповідний запис.
Однак, 27 березня 2018 року Національному банку стало відомо, що вищезгадану будівлю неправомірно виведено з-під обтяження і перереєстровано на приватну фірму.
При цьому заяву на проведення реєстраційних дій начебто подано самим ПАТ “ВіЕйБі Банк”. Проте, уповноважена особа Фонду гарантування вкладів (ФГВФО) повідомила, що не подавала жодних заяв про внесення записів до реєстру.
Варто зазначити, що припинення іпотеки та обтяження забороною відчуження нерухомого майна з подальшим відчуженням без згоди Національного банку як іпотекодержателя – пряме порушення його прав та законних інтересів, передбачених частиною 3 статті 9 Закону України “Про іпотеку”.
У зв’язку з цим Національний банк оскаржив до Міністерства юстиції України прийняті державними реєстраторами рішення щодо будівлі, зокрема вимагав поновити записи про іпотеку та обтяження майна ПАТ “ВіЕйБі Банк” іпотекою та забороною відчуження.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас