Долар опустився до мінімуму за тиждень в очікуванні заяв ФРС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар опустився до мінімуму за тиждень в очікуванні заяв ФРС

Валюта
613
Долар США у понеділок опустився до мінімуму за тиждень, продовживши зниження до євро. У найближчі дні учасники ринку чекають нових заяв керівників Федеральної резервної системи, включаючи Лоретту Местер і Джеймса Балларда.
Крім того, інвестори розраховують отримати додаткову інформацію про стан американської економіки зі звіту міністерства торгівлі про роздрібні продажі, який буде опублікований у вівторок.
Курс євро до долара склав на 9:13 у понеділок $1,1968 у порівнянні з $1,1915 на закриття попередньої сесії.
Вартість американської валюти відносно японської стабільна – 109,36 єни/$1. Євро подорожчав до єни на 0,2%, до 130,90 єни.
За підсумками минулого тижня доларовий індекс ICE, що відслідковує динаміку долара по відношенню до валют шести основних торговельних партнерів США, продемонстрував падіння вперше з середини квітня, опустившись на 0,1%. У понеділок індикатор знизився ще на 0,13%.
“Дані про роздрібні продажі в США мають вирішальне значення, оскільки економістам, які говорять про зростання ВВП на 3-4% в II кварталі, не хотілося б бачити слабкі дані про споживчі витрати в квітні”, – відзначає старший валютний аналітик Westpac Banking Corp. Шон Келлоу.
За прогнозами аналітиків, опитаних Dow Jones, зростання роздрібних продажів в США сповільнилося в квітні до 0,3% з 0,6% місяцем раніше. При цьому продажі без урахування автомобілів, ймовірно, посилили підйом з 0,2% до 0,5%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас