Україна веде переговори про безвіз із 61 країною "білого шенгену" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна веде переговори про безвіз із 61 країною "білого шенгену"

Казна та Політика
1538
Україна веде переговори з країнами “білого шенгену” щодо встановлення з ними безвізового режиму.
Про це розповів начальник відділу консульсько-правових питань, заступник начальника Управління консульського обслуговування Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Міняйло.
“Список так званого “білого шенгену” – це такий список, до якого також входить і Україна. Це регламент ЄС від 2001 року, який встановлює перелік країн, громадяни яких можуть в’їжджати в Європу без віз і перебувати там 90 днів на 180. Крім України в списку є ще 61 держава. З усіма ними ми ведемо діалог, безвізовий, спрямований на те, щоб громадяни України, які мають право в’їзду в ЄС без віз, мали також право в’їзду і в ці країни, громадяни яких, в свою чергу, в’їжджають без візи в Європу. Ми це пропонуємо на взаємній основі. Ми до вас з безвізом – ви до нас, щоб географія безвізових подорожей громадян України була ширшою. Не тільки держави ЄС і Шенгенської зони, але також держави, громадяни яких також в’їжджають в ЄС без віз – це, як я казав, той же Уругвай, Перу, Колумбія, Мексика, Сейшельські, Багамські острови, Антигуа і Барбуда, Македонія, Албанія – список досить широкий. І з усіма у нас різний рівень діалогу, проте з усіма намагаємося досягти результату”, – розповів Міняйло.
Він також підкреслив, що українському зовнішньополітичному відомству поставлено чітке завдання – розширення географії безвізових подорожей українців на максимальну кількість країн.
“На сьогоднішній день громадяни України можуть подорожувати без візи в 85 країн світу”, – додав він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас