Китайський авіабум підняв зарплати пілотів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайський авіабум підняв зарплати пілотів

Світ
1392
Китайські авіакомпанії скуповують школи для підготовки льотного складу і переманюють пілотів у закордонних конкурентів. У перспективі це може призвести до гострої нестачі кваліфікованих кадрів у світовій авіаційній галузі.
“Авіаперевезення в Китаї показують безпрецедентне зростання, при цьому кількість замовлених літаків перевищує число пілотів, які можуть на них літати”, – говорить юрист Пол Джебелі, що працює в Гонконзі і спеціалізується на авіаційній галузі.
За оцінками Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA), до 2022 року Китай обжене США по числу перевезених пасажирів. Минулого року показник виріс на 13%, до 549 млн осіб. Це в два рази більше, ніж в 2010 році.
Китайським авіакомпаніям знадобляться 7 тис. нових літаків і 110 тис. нових пілотів у найближчі 20 років, прогнозують експерти Boeing Inc.
“Ми відчуваємо невелику нестачу пілотів”, – говорить CEO авіакомпанії Emirates Тім Кларк. За його словами, авіаперевізники з КНР пропонують іноземним пілотам доволі привабливі фінансові умови, якщо вони погодяться переїхати в Пекін або Шанхай.
Середня стартова зарплата іноземних пілотів у Китаї за останні 10 років підскочила з 10 тиc. до 26 тис. дол. на місяць, при цьому вони звільнені від сплати податків. Це приблизно вдвічі більше, ніж отримують пілоти на Заході, і в чотири рази вище зарплат льотчиків у Латинській Америці і в окремих європейських країнах.
Китай також активно інвестує в закордонні школи для підготовки пілотів. У самій КНР таких шкіл всього 22, до того ж, в країні діють жорсткі обмеження на використання повітряного простору. Торік навчання на пілотів проходили 5 тис. китайців, причому половина з них навчалася за кордоном – головним чином в Австралії, США і Канаді.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас