Відшкодування за анексію Криму: в МЗС пояснили, як змусити Росію платити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відшкодування за анексію Криму: в МЗС пояснили, як змусити Росію платити

Казна та Політика
1979
Якщо Росія відмовляється добровільно виконувати рішення палати третейського суду в Гаазі, позивачі можуть звертатися в судові органи інших країн, де є російське майно. Про це повідомила заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль, пише Сегодня.
Вона підкреслила, що виконання цього рішення регулюється Нью-Йоркською Конвенцією про визнання і виконання іноземних арбітражних рішень 1958 року, яку підписали Україна, Росія і ще понад 150 країн.
“Процесуальні норми більшості держав світу передбачають примусове виконання рішень. Тому за виконанням цього і наступних рішень інвестори будуть звертатися в судові органи інших країн – учасниць Конвенції. Порядок примусового виконання самий звичайний. Як і у випадку боргу між людьми або при стягненні аліментів, суб’єкти, які отримали право на компенсацію, будуть звертатися до судів в державах, де є майно Росії, яке можна стягнути як компенсацію. У будь-якій країні, яка є стороною Конвенції”, – написала Зеркаль на своїй сторінці в Facebook.
Компаніям, які перемогли в справі, доведеться докласти зусиль, щоб отримати кошти, але це цілком реально, вважає Зеркаль. Справа в тому, що РФ вже відмовилася визнати рішення суду в Гаазі.

Довідка Finance.ua:

  • Третейський суд в Гаазі постановив, що Російська Федерація мусить відшкодувати декільком українським компаніям збитки за анексію Криму.
  • Раніше повідомлялося, що в цій справі мова йде про суму в 159 млн доларів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас