В Україні запровадять Єдину базу даних оцінки нерухомості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні запровадять Єдину базу даних оцінки нерухомості

Нерухомість
3007
Фонд державного майна України (ФДМУ) завершує розробку Єдиної бази даних оцінки нерухомості.
Про це повідомив виконуючий обов’язки голови ФДМУ Віталій Трубаров.
Він зазначив, що в Бюджетному кодексі України є відповідна норма, яка стала причиною створення нової бази, а також застосування нових підходів податкової оцінки. «Ми зараз закінчуємо цю процедуру. Я думаю, що з червня ми вже перейдемо на нові рубежі… За нашими даними, коли ця система запрацює, держава і державний бюджет можуть отримати додатково від 2 до 3 млрд грн», – сказав Трубаров.
За його словами, введення даної процедури відстеження передбачає, що квартири в центральних частинах великих міст не зможуть продаватися за заниженою вартістю – їх ціна буде прив’язана до тих индикативів, які перебуватимуть у конкретній програмі.
«Оцінювач буде робити свою роботу, він у цій програмі вносить дані. Якщо він потрапляє в індикатив, який там існує, тоді його робота приймається, і вже нотаріус має право оформити (угоду – ред.). Якщо не приймає, тоді угоди не відбуваються», – додав Трубаров.
Зауважимо, у квітні Фонд держмайна розробив нові правила оцінки державного майна відповідно до нового закону про приватизацію і відправив на затвердження в Кабінет міністрів проект про внесення змін в існуючу методику оцінки.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас