Кабмін скасував для бізнесу печатки при поданні документів в органи держвлади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін скасував для бізнесу печатки при поданні документів в органи держвлади

Казна та Політика
754
Кабінет Міністрів України у четвер, 10 травня, ухвалив постанову “Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України”, яка скасовує необхідність проставлення відбитка печатки на документах при поданні в органи державної влади, а також скасовує обов’язок дублювання електронних документів на папері.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.
Міністерство нагадує, що законом від 23 березня 2017 року “Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо використання печаток юридичними особами та фізичними особами-підприємцями” скасовано обов’язок використання печаток на документах суб’єктів господарювання і передбачена адміністративна відповідальність посадових осіб держорганів за вимогу у суб’єктів господарювання наявності відбитка печатки на офіційному документі.
Крім того, чинне законодавство містить норми, які не відповідають сучасним пріоритетам розвитку електронних комунікацій і є невиправдано обтяжливими для бізнесу. Як наслідок, виникла необхідність аналізу та перегляду законодавства.
“Тому Мінфін розробив постанову, яка скасовує вимогу використання печаток суб’єктами господарювання (незалежно від їх наявності) при наданні інформації на запит Держфінмоніторингу; надсиланні запитів суб’єктами первинного фінансового моніторингу у державні органи, державним реєстраторам, веденні реєстру фінансових операцій. Цією ж постановою скасовується необхідність дублювати на паперовому носії документи, складені в електронній формі”, – зазначили в міністерстві.
У Мінфіні очікують, що ухвалення цієї постанови призведе до зменшення витрат часу та коштів суб’єктів господарювання та забезпечить розвиток інформаційних ресурсів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас