НБУ уточнив порядок організації готівкового обігу та здійснення емісійно-касових операцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ уточнив порядок організації готівкового обігу та здійснення емісійно-касових операцій

Фінтех і Картки
950
Національний банк України (НБУ) уточнив порядок організації готівкового обігу та здійснення емісійно-касових операцій у банківській системі в особливий період.
Як повідомляється на веб-сайті НБУ, відповідний порядок зафіксовано у Положенні про організацію готівкового обігу і ведення емісійно-касових операцій у банківській системі в особливий період, затвердженому постановою НБУ № 51 від 5 травня, яка набуває чинності 11 травня.
Як наголошується в повідомленні, підставою для розробки цього документа стала потреба удосконалити вимоги щодо організації готівкового обігу і ведення касових операцій у банківській системі в особливий період, враховуючи соціально-політичну ситуацію, що склалася в Україні, суттєві структурні зміни, що відбулися в НБУ, прийняття низки нормативно-правових та розпорядчих актів НБУ.
Зокрема, у зв’язку з централізацією і виключенням із структури Нацбанку територіальних управлінь, постанова № 51 унормовує дії представників регулятора в регіонах в особливий період, а також порядок роботи в цей період відділів (управління) грошового обігу департаменту грошового обігу в регіонах.
Крім того, прийнятий нормативно-правовий документ регулює порядок роботи з готівкою уповноважених і залучених банків в особливий період.
Постанова № 51 розроблена на заміну низці застарілих нормативно-правових актів і визнає такими, що втратили чинність, постанову від 12 лютого 2004 року № 46 “Про затвердження Положення про організацію готівкового обігу і ведення емісійно-касових операцій у банківській системі в особливий період”, постанову від 18 травня 2007 року № 189 “Про внесення змін до Положення про організацію готівкового обігу і ведення емісійно-касових операцій у банківській системі в особливий період” та постанову від 3 березня 2015 року № 157 “Про внесення змін до Положення про організацію готівкового обігу і ведення емісійно-касових операцій у банківській системі в особливий період”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас