День фінансів, 10 травня: більше грошей для мера, програш Росії в Гаазі, переговори Ryanair — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 10 травня: більше грошей для мера, програш Росії в Гаазі, переговори Ryanair

335
У четвер, 10 травня, плідно попрацював Кабмін. Ухвалив низку важливих рішень:
Затвердив план заходів з реалізації стратегії розвитку малого та середнього бізнесу до 2020. Згідно з повідомленням, план передбачає створення Офісу розвитку малого та середнього підприємництва при Мінекономіки, реалізацію проекту щодо часткового забезпечення кредитів для МСП, реалізацію проекту створення регіональної мережі центрів підтримки підприємництва.
Затвердив перелік з 26 об’єктів великої приватизації. Згідно з пояснювальною запискою, приватизація цих об’єктів буде сприяти їх модернізації та технічному переоснащенню, а також дозволить виконати план приватизації на 2018 рік.
Затвердив порядок взаєморозрахунків для погашення боргів шахт за електроенергію. Метою постанови є стабілізація фінансово-економічного стану суб’єктів електроенергетики шляхом погашення заборгованості державних вуглевидобувних підприємств за спожиту електричну енергію.
Збільшив оклад мера Києва. Кабінет Міністрів України встановив посадовий оклад меру Києва та головам обласних рад у 15,4 тис. грн, а також мерам інших міст.
При цьому прем’єр Володимир Гройсман зазначив, що Українське законодавство – “одне з найкращих у Європі” для інвесторів, зокрема з точки зору гарантій для інвестицій.
Окрім рішень Кабміну:
Росія програла українським компаніям суд в Гаазі. Третейський суд у Гаазі ухвалив, що Російська Федерація повинна відшкодувати низці українських компаній збитки за анексію Криму. Раніше повідомлялося, що йдеться про суму 159 млн доларів.
Російські банки в Україні пропонують націоналізувати. Таку пропозицію містить законопроект №8340, який 8 травня вніс до Верховної Ради нардеп Роман Зварич. Якщо він буде ухвалений Радою, то дозволить примусово передати у власність держави, наприклад, українські банки з російським капіталом.
Ryanair веде переговори з 5 українськими аеропортами. Рейси планується запустити влітку 2019 року. Тут можна ознайомитися, які міста в списку.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас