У Дубаї показали у роботі поліпшену версію української бездротової зарядки Technovator XE — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Дубаї показали у роботі поліпшену версію української бездротової зарядки Technovator XE

Технології&Авто
602
Про проект української бездротової зарядки Technovator XE, яка може заряджати декілька віддалених на відносно велику відстань пристроїв одночасно, ми знаємо вже досить давно. Востаннє ми писали про нього в кінці минулого року, коли Technovator XE виборола грант у сумі 50 000 євро за програмою ЄС. Тепер з’явився привід написати ще раз.
Technovator XE відвідала конференцію GISEC, IOTX & AI в Дубаї, де провела демонстрацію можливостей своєї бездротової зарядки. Судячи з усього, демонструвалася поліпшена версія пристрою.
Нагадаємо, що спочатку говорилося, що Technovator XE зможе передавати енергію на 4 пристрої одночасно, що знаходяться на відстані близько 5 метрів. Тепер же «5 канал» пише, що за допомогою Technovator XE можна буде заряджати до восьми гаджетів.
У Technovator XE використовується фірмова запатентована технологія. Бездротова зарядна станція Technovator XE підключається до звичайної побутової розетки і може передавати енергію по повітрю на відстань 5,2 м одночасно для восьми пристроїв. Важливо, що самі пристрої повинні бути одягнені в спеціальні чохли, в які вбудований приймач. Однією з головних особливостей системи є можливість визначати пріоритетність і швидкість заряду для кожного з пристроїв через супутній мобільний додаток.
У Technovator XE є офіси в США і Польщі, тоді як сама команда розробників – українська. Зараз компанія готується до початку продажів пристрою і займається отриманням відповідних сертифікатів у ЄС, США та інших країнах. Раніше голова стартапу Лешек Савицький заявляв, що виробництво Technovator XE почнеться в Азії в 2019 році. Тобто, не варто чекати появи Technovator XE на ринку раніше 2019 року.
За матеріалами:
5 канал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас