Нейромережа допоможе психологам знизити рівень насильства в школах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нейромережа допоможе психологам знизити рівень насильства в школах

Технології&Авто
253
Американські вчені з Університету Цинциннаті займаються розробкою нейромережі, яка зможе аналізувати результати психологічних тестів та інтерв’ю з учнями, а після цього видавати свій вердикт про агресивність того чи іншого учня.
Під час досліджень точність цього алгоритму склала 90%. У рамках експерименту нейромережа проаналізувала дані 103 осіб у віці від 12 до 18 років з 74 шкіл. Учнів відбирали на підставі зареєстрованих випадків агресії в школі.
Кожен учень дав коротке інтерв’ю, після чого вчені виділили у них слова, що семантично відносяться до різних категорій — психічні діагнози, позитивні і негативні емоції, а також незаконні дії.
В минулому році вийшов мобільний додаток Kip, який дозволяє щоденно відслідковувати прогрес пацієнтів при проведенні психотерапії, що робить процес лікування більш ефективним. Іноді психологічну підтримку можна отримати і не звертаючись до фахівця, наприклад, за допомогою онлайн-сервісу Koko, який створив психолог і колишній науковий співробітник MIT Media Lab Роберт Морріс. Koko дозволяє користувачам ділитися своїми важкими думками, а також допомагати іншим людям зі схожими проблемами.
В результаті з’явився алгоритм, що вказує на зв’язок між деякими словами та емоціями, а також результатами тесту, з агресивною поведінкою. Основна мета цього дослідження — автоматичне визначення школярів з прихованою агресією за їхніми інтерв’ю. При цьому вчені поки що не планують впроваджувати цю систему у школи, оскільки вона ще потребує доопрацювань і статистичного вивчення.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас