Нова розробка з магнітним полем допоможе збільшити пам'ять пристроїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова розробка з магнітним полем допоможе збільшити пам'ять пристроїв

Технології&Авто
557
Вчені з Американського інституту фізики представили альтернативний підхід до зберігання інформації. В журналі Applied Physics Letters представлені відразу кілька можливих варіантів його реалізації — вони засновані на магнітно-електричному ефекті, який дозволяє електричному полю перемикати магнітні властивості пристроїв
Одним з можливих рішень є новий комутаційний елемент з хромію, який зможе використовуватися в пам’яті комп’ютера і флеш-накопичувачах. «У пристрої є хороший потенціал для масштабування: його можна зменшити, і він буде споживати менше енергії, як тільки ми його вдосконалимо», — зазначила Ренделл Вітора, дослідник з Університету Міннесоти і автор статті.
Вона зазначила, що недолік пам’яті комп’ютера, що складається з перемикаючих елементів, які зберігають біти інформації як одиниці і нулі, у тому, що він може «перемикатися» для запису даних лише за допомогою електричного поля, але для перемикання потрібна наявність статичного магнітного поля. Грунтуючись на цій інформації, вчені створили дизайн для пристрою з осердям, який не вимагає використання зовнішнього магнітного поля.
За задумом, конструкція буде оточена магнітним матеріалом. Це забезпечить ефективне і постійне магнітне поле, дозволяючи розміщувати вміст пристрою таким чином, щоб блокувати розсіяні магнітні поля від впливу на сусідні пристрої. До того ж пам’ять можна зробити більш мініатюрною.
Розробники відзначають, що, незважаючи на те, що вони впевнені в потенційній ефективності своєї розробки, її вдосконалення займе роки. Однією з проблем, яку належить подолати, є теплостійкість пристрою, який перестає функціонувати при 30 градусах за Цельсієм. Вчені планують оптимізувати матеріал, з якого складається девайс, щоб поліпшити його функціонал.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас