У Мінсоцполітики пояснили, в яких випадках українців позбавлятимуть житлових субсидій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінсоцполітики пояснили, в яких випадках українців позбавлятимуть житлових субсидій

Казна та Політика
1618
Органи соцзахисту населення припинять виплати житлових субсидій у разі виявлення недостовірної інформації про майно субсидіантів і про кількість зареєстрованих членів сімей.
Як пояснив гендиректор Директорату сім’ї та соціальної підтримки населення Мінсоцполітики Віталій Музиченко, у разі порушень субсидію повернуть до держбюджету за період, протягом якого виплати проводилися неправомірно. При цьому ніяких додаткових санкцій у таких випадках не передбачено.
“Оскільки ці кошти зараз фінансуються не безпосередньо, а перераховуються постачальнику послуг, то кошти будуть зняті з постачальника послуг, а далі у людини просто виникне заборгованість, яку їй доведеться погасити”, – пояснив Музиченко.
Нагадаємо, з 1 травня в Україні набули чинності нові правила призначення житлових субсидій. Тепер пільги на оплату комунальних послуг не отримуватимуть власники елітної нерухомості, автомобілів, рік випуску яких не перевищує п’яти років, а також безробітні українці, які не перебувають на обліку в центрах зайнятості або декларують доходи менше від мінімальної зарплати.
Крім того, безробітні і ті, хто декларує дохід менше від мінімальної зарплати, які отримували субсидії у минулому опалювальному сезоні, повинні повідомити про свій статус управління соціального захисту, подавши оновлені декларації. Крім них, уточнити дані для переоформлення субсидії потрібно внутрішньо переміщеним особам і тим, хто офіційно орендує житло.
У Мінсоцполітики попереджають, що з повноцінним запуском єдиного реєстру отримувачів субсидій чиновникам стане простіше виявляти факти порушень. “З автомобілями складніше – ми даємо можливість громадянам задекларувати, але через півроку ми отримаємо інформацію від МВС, і в будь-якому разі буде ясно, хто задекларував, а хто ні. Тоді буде болючіше повертати істотну суму використаної субсидії”, – зазначив Віталій Музиченко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас