"Нафтогаз": в НАТО стурбовані енергетичною безпекою України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз": в НАТО стурбовані енергетичною безпекою України

Енергетика
516
Голова правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Андрій Коболєв обговорив питання енергетичної безпеки України з представниками НАТО.
Про це повідомляє прес-служба «Нафтогазу».
«Сьогодні в новому приміщенні штаб-квартири НАТО (в Брюсселі – ред.) відбулося засідання Комісії Україна-НАТО на рівні заступників постійних представників за участю голови правління НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва», – йдеться в повідомленні.
За інформацією прес-служби, питання енергетичної безпеки привернули підвищену увагу країн-членів НАТО.
«Доповідь Андрія Коболєва, присвячена рішенням Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма і питанням реалізації проекту «Північний потік-2», викликала жваву дискусію під час засідання. Держави Альянсу були одностайні в тому, що енергетична безпека України є складовою енергетичної безпеки всього регіону», – наголошується в повідомленні.
Раніше уряд України і керівництво «Нафтогазу» не раз звертали увагу Єврокомісії, уряду США, Німеччини та інших країн на проект газопроводу «Північний потік-2» як фактор, який несе велику загрозу енергобезпеці України і Європи. Проект «Північний потік-2» передбачає будівництво і роботу двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Новий трубопровід планується побудувати поруч з уже існуючим «Північним потоком-1».
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас