Мінрегіон заборонить проектувати паркування на тротуарах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінрегіон заборонить проектувати паркування на тротуарах

Казна та Політика
675
Міністерство регіональної політики, будівництва і ЖКГ заборонить проектування тимчасових автостоянок на тротуарах, повідомила прес-служба міністерства.
“Сьогодні хаотичне паркування автомобілів значно ускладнює дорожній рух, спричиняє додаткові пробки і найважливіше – створює небезпеку і незручності для руху пішоходів. Тому норма про заборону розміщення автостоянок для тимчасового зберігання, зокрема, на тротуарах, стала однією із змін при оновленні ДБН (державних будівельних норм – ред.)”, – цитується в повідомленні заступник міністра регіональної політики Лев Парцхаладзе.
За даними прес-служби відомства, нові ДБН заборонять паркування на тротуарах і вздовж проїжджої частини вулиць загальноміського значення з безперервним рухом. Крім того, міністерство заборонить проектувати автостоянки вздовж доріг загальноміського та районного значення з регульованим рухом, якщо коефіцієнт їх завантаження наближається до 1, а також якщо на них є окрема смуга для маршрутного транспорту.
За інформацією прес-служби Мінрегіону, ці ДБН вже ухвалені і поширюються на проектування нових доріг, а також реконструкцію існуючих.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас