У Каліфорнії зобов'яжуть ставити на дахи сонячні батареї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Каліфорнії зобов'яжуть ставити на дахи сонячні батареї

Енергетика
905
Використання сонячної енергії для вироблення електрики набирає обертів. Новий поштовх у цьому напрямку має намір надати уряд штату Каліфорнія.
Очікується, що в штаті скоро буде прийнято закон, за яким сонячні батареї стануть обов’язковими на дахах майже всіх нових приватних та багатоквартирних житлових будинків, починаючи з 2020 року. Виняток становитимуть будинки, на які сонячні батареї не поміщаються, і будинки, загороджені від сонця більш високими будівлями або деревами.
Повне покриття потреб будинку в електриці за рахунок сонячної батареї не буде обов’язковим, але ті, хто встановлять акумулятори і зможуть користуватися запасеною енергією в періоди, коли генерація неможлива, зможе розраховувати на певні бонуси. Вважається, що додержання нових стандартів підвищить вартість будівництва на 25000-30000 доларів, з яких приблизно половина припадає власне на батареї.
Разом з тим, за наявними оцінками, протягом очікуваного 25-річного терміну служби батарей енергія власного вироблення заощадить від 50000-60000 доларів поточних витрат.
Джерело додає, що зараз у Каліфорнії сонячні батареї встановлюються менш ніж на 20% нових будинків, розрахованих на одну сім’ю. Збільшення попиту на панелі і їх встановлення дозволить знизити вартість, роблячи сонячну електроенергію більш привабливою і для інших, не настільки сонячних місць.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас