Інвестори готуються до посилення волатильності на ринках, що розвиваються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори готуються до посилення волатильності на ринках, що розвиваються

Світ
941
Інвестори готуються до посилення волатильності на emerging markets в найближчі дні після різкого падіння курсів валют і акцій країн, що розвиваються, минулого тижня на тлі зміцнення долара США і невирішених місцевих проблем, пише Financial Times.
Обвал валют emerging markets за підсумками минулого тижня виявився максимальним з листопада 2016 року, коли ринки вразила перемога Дональда Трампа на президентських виборах в США. Валютний індекс JPMorgan для цієї групи країн опустився на 1,7%. І, зокрема, ЦБ Аргентини був змушений піти на рішучі заходи, оскільки аргентинська нацвалюта за тиждень втратила 6% вартості.
У понеділок зниження триває – значення індексу JPMorgan зменшилося ще на 0,29%. Найбільш помітно дешевшає турецька ліра, яка втратила 0,85% в парі з доларом. Південноафриканський ранд займає друге місце за темпами падіння – 0,44%, до долара. Рубль, індійська рупія і філіппінський песо дешевшають приблизно на 0,4%.
Цей понеділок у Великобританії – вихідний день, тому обсяги торгів на світовому ринку Forex будуть істотно меншими від звичайного.
Минулого тижня Аргентина, Колумбія і Парагвай скасували плани розміщення боргових зобов’язань на $2 млрд через зростання відсоткових ставок у США.
Аргентина, що страждає від високої інфляції і значного бюджетного дефіциту, зіткнулася з кризою довіри інвесторів. Учасники ринку налякані рішенням аргентинського ЦБ підняти процентні ставки з 27,25% до 40% в три етапи всього за сім днів, щоб стримати інфляцію і падіння аргентинського песо.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас