Проблема з житлом для гостей УЄФА в Києві відсутня - КМДА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проблема з житлом для гостей УЄФА в Києві відсутня - КМДА

Казна та Політика
974
Повідомлення в ЗМІ про критичну нестачу житла для відвідувачів фіналу Ліги чемпіонів (ЛЧ) УЄФА перебільшені, заявив керівник управління туризму Київської міської держадміністрації Антон Тараненко.
“Проблема з розміщенням уболівальників неактуальна, оскільки 70% з них приїжджає на матч на один день і відразу ж ввечері відлітає з Києва чартерним рейсом”, – написав він на своїй сторінці в Facebook 5 травня.
А.Тараненко констатував підвищення цін на апартаменти в кілька разів, однак додав, що КМДА вже вжила відповідних заходів.
“Вчора (4 травня – ред) ми направили в ДФС Києва та інші структури лист з проханням перевірити заклади розміщення, що пропонують надвисокі ціни на житло під час проведення ЛЧ. Йдеться про сплату туристичного збору”, – повідомив він.
Крім того, за словами голови управління туризму, КМДА працює над створенням кемпінгу на Трухановому острові. Кількість заявок на нічліг в цьому форматі досягла 100. Крім того, на поточному тижні запланована зустріч представників засобів розміщення і КМДА для обговорення ситуації.
За даними головного представника КМДА з питань УЄФА Андрія Мирошніченка, Київ виконав усі вимоги федерації з бронювання житла ще півроку тому, ціни були підвищені на 30-40%, що нижче від звичайної європейської практики.
“Ні КМДА, ні ФФУ не отримували будь-яких скарг від клубів, хоча на цьому тижні відбулися зустрічі з представниками “Ліверпуля” і “Реала”. Клуби вже підтвердили, що 20 тис. уболівальників прилетять і відлетять в один день”, – повідомив він на своїй сторінці в Facebook.
За словами А.Мірошниченка, на дати УЄФА всі готелі Києва продані за лояльними цінами.

Довідка Finance.ua:

  • У Києві 26 травня пройде фінал Ліги чемпіонів УЄФА (Union of European Football Associations – спортивна організація, що управляє футболом в Європі і деяких західних регіонах Азії) з футболу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас