Уоррен Баффет збільшив свою частку в Apple до $42,5 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уоррен Баффет збільшив свою частку в Apple до $42,5 млрд

Фондовий ринок
1034
Інвестиційна компанія Berkshire Hathaway Уоррена Баффета увійшла до трійки найбільших акціонерів Apple після придбання 75 млн цінних паперів виробника iPhone і iPad в першому кварталі 2018 року. Про це повідомив телеканал CNBC з посиланням на самого Баффета.
До кінця 2017 року Berkshire володіла 165,3 млн акцій Apple. Якщо припустити, що цінні папери не продавалися, то з урахуванням останньої купівлі виходить, що компанії Уоррена Баффета належать 240,3 млн цінних паперів загальною вартістю $42,5 млрд.
Як зазначає агентство Reuters, інвестування Berkshire в Apple в останні пару років здивувало багатьох, враховуючи давнє негативне ставлення Баффета до технологічних компаній. В інтерв’ю CNBC мільярдер назвав Apple «дивовижною» компанією, яка заробляє майже вдвічі більше, ніж друга за розміром прибутку американська компанія. Баффет похвалив главу Apple Тіма Кука і зазначив, що вважає каліфорнійського гіганта більшою мірою споживчою компанією, незважаючи на створення в Кремнієвій долині.
Нещодавно Баффет розпродав акції IBM, але продовжує нарощувати частку в Apple, притому що Berkshire здебільшого купує компанії цілком, а не просто пакети акцій. Придбання Apple не бачиться можливим, враховуючи хоча б те, що її ринкова капіталізація наближається до $1 трлн. За останні 12 місяців котирування Apple підскочили більш ніж на 20%, а з початку нинішнього року акції подорожчали на 4,5%.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас