Приєднання сіл до міст: в Україні набрав чинності новий закон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Приєднання сіл до міст: в Україні набрав чинності новий закон

Казна та Політика
1523
Закон передбачає розширення території для забудови міст і доступ до якісніших освітніх і медичних послуг мешканців малих населених пунктів.
Закон визнає ефективними об’єднаними територіальними громадами випадки добровільного приєднання до територіальної громади міст обласного значення територіальних громад сіл і селищ, – повідомляє 5 травня прес-служба президента України.
Порошенко підписав вищевказаний закон про добровільне приєднання територіальних громад сіл і селищ до міст обласного значення (законопроект № 6466).
Крім іншого, мова йде про розширення території для забудови міст і доступу до більш якісних освітніх і медичних послуг мешканців малих населених пунктів.
Верховна Рада прийняла цей закон 3 квітня.
Зміни дозволять розблокувати процес укрупнення територіальних громад міст обласного значення та прирівняти територіальні громади міст обласного значення до об’єднаних територіальних громад для застосування ними процедури добровільного приєднання.
Таким чином, закон дозволяє містам стати центром об’єднаної громади без проведення виборів. Закон набрав чинності 1 травня 2018 року.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас