У МОЗ пояснили, що робити, якщо декларацію з лікарем підписали без відома пацієнта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МОЗ пояснили, що робити, якщо декларацію з лікарем підписали без відома пацієнта

Казна та Політика
1023
МОЗ опублікував офіційне роз’яснення, що робити в разі, якщо лікарня підписала декларацію з лікарем без відома пацієнта.
Роз’яснення такої ситуації опубліковано на сайті Міністерства охорони здоров’я.
«Лікарі й уповноважені особи, які підписують декларації про вибір лікаря в медичних закладах, не мають права вносити в систему персональні дані без відома і підпису пацієнта. Це шахрайство з метою заволодіння державними коштами, і відповідальність за такі дії буде відповідна Кримінальному кодексу», – йдеться в повідомленні.
Перед початком виплат співробітники Нацслужби здоров’я уважно вивчать всі декларації, які надійшли від медзакладів. Якщо такі ситуації будуть виявлені і медзаклади не зможуть дати цьому розумних пояснень, відомство буде передавати заяви до компетентних органів.
«Якщо ви звернулися до лікаря і опинилися в подібній ситуації, ви можете подати заяву про припинення декларації в довільній формі або підписати декларацію з іншим лікарем – попередня декларація в системі автоматично анулюється. Ви також можете звернутися зі скаргою в той заклад, де була підписана декларація про вибір лікаря і використані персональні дані без вашого відома», – пояснили в Міністерстві охорони здоров’я.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас