Акції Apple досягли рекордної позначки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акції Apple досягли рекордної позначки

Фондовий ринок
622
Котирування акцій Apple Inc. оновили історичний максимум в ході торгів у п’ятницю і завершують тиждень рекордним зростанням з жовтня 2011 року.
Зростання акцій компанії в п’ятницю спровокувала новина про те, що інвестиційна фірма американського мільярдера Уоррена Баффета Berkshire Hathaway в першому кварталі купила 75 млн акцій Apple. На кінець 2017 року Berkshire володіла 165,3 млн паперів Apple, тобто приблизно 3,3% усіх акцій компанії, що перебували на той момент в обігу.
“Це неймовірна компанія, – заявив У. Баффет в інтерв’ю CNBC. – Якщо подивитися на Apple, я думаю, що вони заробляють майже вдвічі більше, ніж друга за прибутковістю компанія Сполучених Штатів”.
Раніше ринкова вартість компанії підскочила на квартальній звітності. У минулому фінкварталі Apple збільшила чистий прибуток і виручку до рекордів для цього періоду року сильніше за очікування ринку.
Apple також оголосила про запуск нової програми викупу акцій обсягом $100 млрд і збільшення квартальних дивідендів на 16%.
Папери Apple дорожчають у п’ятницю на 3,5%, з початку тижня підйом становить 12,7%. Капіталізація Apple, найдорожчої із компаній світу, що публічно торгуються, становить близько $900 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас