"Реал банк" навмисно довели до банкрутства - Фонд гарантування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Реал банк" навмисно довели до банкрутства - Фонд гарантування

Фондовий ринок
399
Посадові особи ПАТ «Реал банк» своїми діями навмисно довели банк до неплатоспроможності.
Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.
«Неплатоспроможність ПАТ «Реал банк» стала наслідком навмисного доведення банку до банкрутства посадовими особами фінустанови. Підставами для такого твердження, зокрема, є результати перевірки, проведеної уповноваженою особою Фонду гарантування вкладів фізичних осіб», – йдеться в повідомленні Фонду.
Найбільш показовий з виявлених фактів – надання з порушенням принципів кредитування, під заставу товарів в обороті (дизельного пального, бензину, скрапленого газу і т. д.) позик на мільярди гривень позичальникам, які входили до групи компаній «ВЕТЕК». В результаті, балансова вартість активів, включених до ліквідаційної маси банку, склала 5 177,4 млн грн, в той час як оціночна вартість, визначена сертифікованими суб’єктами оціночної діяльності, становить лише 94,1 млн грн. Понад 97% всіх активів, включених до ліквідаційної маси ПАТ «Реал банк» – кредити, надані юридичним особам. «На папері» вартість цієї групи активів досягла 5 037,2 млн грн. При цьому їх незалежна оцінка виявилася більш ніж у 620 разів меншою – 8,1 млн грн. Основна причина – укладення свідомо збиткових для банку кредитних договорів.
Так, майже 4 797,3 млн грн – кредити компаній, що входили до групи «ВЕТЕК» (власник Сергій Курченко). Крім того, що всі компанії-позичальники входили до складу однієї групи, надані їм кредити мали й інші спільні характерні ознаки – значні суми позик і неліквідні застави. В забезпечення виконання по мільярдних кредитах були передані продукти нафтопереробки (дизельне пальне, бензин, скраплений газ тощо), які перебували в торговому обороті, що фактично від початку унеможливлювало перевірку їх наявності в силу відсутності індивідуальних ознак.
Позичальники припинили виконувати свої зобов’язання перед банком понад чотири роки тому, на зв’язок з банком не виходять, на письмові запити не відповідають. На сьогодні заборгованість за кредитними договорами становить 5 095,5 млн грн.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас