Міжнародні резерви України в квітні зросли – НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжнародні резерви України в квітні зросли – НБУ

Казна та Політика
536
Міжнародні резерви України в квітні 2018 року зросли на 1,3% і станом на 1 травня становили $18,421 млрд, відповідні попередні дані оприлюднені на веб-сайті Національного банку України (НБУ).
За даними НБУ, основним джерелом поповнення резервів, як і в попередні місяці, стала купівля валюти на міжбанківському ринку.
“Тривале перевищення пропозиції валюти над попитом на міжбанківському ринку дозволило НБУ продовжувати викуповувати надлишок валюти для нарощування резервів, не протидіючи при цьому зміцненню обмінного курсу гривні”, – відзначає центробанк.
В цілому Нацбанк у квітні купив на міжбанківському ринку $326,7 млн., у тому числі $146 млн під час інтервенцій за кращим курсом, $80 млн – за єдиним курсом і $100,7 млн – на валютних аукціонах.
НБУ при цьому нагадує, що у другому кварталі 2018 року він має намір купувати щодня на міжбанківському валютному ринку $10 млн для поповнення міжнародних резервів.
Крім цього, Нацбанк минулого місяця продав $24 млн під час інтервенцій у формі запиту найкращого курсу.
Таким чином, чиста купівля валюти склала $302,7 млн.
Позитивно на рівні резервів відбилося також розміщення урядом облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП), деномінованих в іноземній валюті, на загальну суму EUR83,6 млн.
Витрачання міжнародних резервів у квітні було пов’язане переважно з платежами уряду з обслуговування та погашення державного і гарантованого державою боргу в іноземній валюті.
“Сума платежів у квітні склала $127,4 млн, у тому числі $30,8 млн на обслуговування ОВДП, деномінованих в іноземній валюті”, – констатує Нацбанк.
Крім того, на обсяг резервів вплинула переоцінка фінансових інструментів (зміна ринкової вартості, курсу гривні до іноземних валют) на суму $59,2 млн та інші операції на суму $11,3 млн.
В цілому станом на 1 травня 2018 обсяг міжнародних резервів покриває 3,3 місяця майбутнього імпорту і є достатнім для виконання зобов’язань України та поточних операцій уряду і НБУ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас